Şirketler için Blogun ve Bloglamanın Faydaları

İşler ve hobileri yan yana getirdiğiniz zaman bloglamanın kapsamlı bir seçenek olarak karşınıza çıktığını görürsünüz. Bizler bazen tabularımızı yıkarak başkalarına bir şeyler öğretmeye çalışan kişileriz. Ancak bloglama tatmin edici ve eğlenceli olsa bile aynı zamanda zorlayıcı bir uğraştır.

Biraz daha derinlere doğru ilerledikçe düşüncelerinizi değiştirmeniz gerekebilir. Bir şeyleri yaparken çok fazla vakit harcıyorsanız, bu doğrultuda daha iyi olmak istiyorsanız kabiliyet derecenizi yükseltmeniz gerekir. Tüm bunları bir araya getirdiğiniz zaman bloglamanın size hayat dersleri verdiğini görürsünüz. Bu macerada öğrenecek çok şeyiniz vardır ve düzenli olarak bloglama ile uğraşıyorsanız kazabileceğiniz çok özel izlenimler olacaktır.

Yeni bir noktaya yönelmenin çok zor olmadığını anlarsınız

Hayatınızda yeni bir projeye yer açmak istiyorsanız içinizdeki inancı dışarı çıkarmak zorundasınız. Değişiklik yapmanız gerektiğini anladığınız an işe koyulabilirsiniz. Süreç zorlayıcı olabilir ancak işin işine biraz daha daldıktan sonra süreci akıcı bir hale dönüştürme fırsatını elde edersiniz. Biraz araştırma ve biraz pratik ile başarılı bir şekilde blog adresinizi nasıl yöneteceğinizi ve prensiplerinizi başlangıçtan itibaren nasıl uygun bir şekilde uygulama fırsatı elde edeceğinizi öğrenebilirsiniz. Bu çalışmalar aynı zamanda yaşamımızın bir parçasıdır.

Biraz daha açıklama yapmaya gerek var mı? Bir ses bulun, başlangıç programını başlatın ve hedefinize ulaşabilmeniz için doğru yöntemlerden oluşan bir süreci takip edin. Ardından bu sürece bağlı kalın ve enerjinizin tamamını bu noktaya doğru odaklayın. Başlangıç aşamasının kolay olduğunu göreceksiniz. Her ne kadar daha önce yapmadığınız bir şeyle uğraşıyor olsanız bile süreklilik ve motivasyon ilerlemenizi sağlayacaktır.

Daima yapacak çok şey vardır

Hayatınızı büyük ölçüde etkilemeden, günde bir veya iki saatinizi ayırarak blog adresinizi yönetiyor olabilirsiniz. Bloglama konusunu ciddiye almaya başladığınız andan itibaren daha fazla araştırma yapmaya başlarsınız ve daha fazla şey öğrenmek için farklı yönlerde hareket etmek zorunda kalırsınız.

Birkaç farklı konuyla ilgilenmeye başlarsınız, dil bilgisi gibi nitelikleriniz güçlenir, sözlük bilginizi yükseltirsiniz, yazma konusunda tavsiyelere göz atarsınız, iyi resimler için aramalar yaparsınız, kendi projelerinizi oluşturur veya işe yarayabilecek küçük teknolojik aletler satın almaya başlarsınız, sosyal medyada daha fazla vakit geçirirsiniz. Tüm bunlar bloglama işini çok daha anlamlı bir biçimde gerçekleştirmek istediğiniz zaman karşınıza çıkacak durumlardır. Bu nedenle daima yapmanız gereken çok daha fazla şey olacaktır. Kişisel gelişim asla bitmek bilmeyen bir hikayedir ve bu alana ne kadar fazla yönelirseniz o kadar fazla fayda görürsünüz.

Yeni kabiliyetler kazanırsınız

Hepimizin doğuştan belirgin güçlü ve zayıf yanları vardır. İnsanlar her ne kadar her insanın eşit olduğunu düşünse ve dile getirse bile bu tartışılmayacak bir durumdur. Her insanın doğuştan sahip olduğu bazı yetenekler vardır ve bunları maksimum seviyeye çıkaracak fırsatlara sahip olabilmektedir. Ancak bazı durumlarda bu yeteneklerimizin farkında olamayabiliriz.

Çok farklı konularda okuyup yazdıkça farklı branşlar ve alanlarla ilgili bilgiler ediniriz. Bu öğrendiklerimizi kendi açımızdan değerlendirdiğimizde ise bizimle ne kadar uyumlu olup olmadıklarını ölçeriz. Daha önce gitar çalmayı, yemek yapmayı, koşmayı veya şarkı söylemeyi hiç denediniz mi? Belki bu konularda memnun edici derecede iyi olabilirsiniz ve yaptığınız diğer işlerden daha fazla keyif alabilirsiniz.

Sabrın başarının anahtarı olduğunu anlarsınız

İnsanlar daima hedeflerine ulaşmak için ipuçlarından faydalanmak ister. Hayattaki en büyük gerçeklerden birisi bir konuda uzman olmanın sıkıcı bir itibar kazandıracak olmasıdır. Çünkü bir şeyleri başarmak istiyorsanız öncelikle zamana ihtiyacınız vardır ve sabırlı olmanız gerekir. Daima temel niteliklerle karşılaşırsınız, bunları iyi bir şekilde gerçekleştirirsiniz ve gelişiminizi bu şekilde sağlarsınız. Tüm vaktinizi yaklaşık 2000-3000 kelimeden oluşan bir yazı yazmak için harcayabilirsiniz ancak üzülmeyin zaman içerisinde bu hedefinize ulaşabilir hatta daha az sürede yazabilirsiniz. Önemli olan yılmadan hedefiniz için gerekli koşulları yerine getirmeniz ve sabırlı olmanızdır.

İşlerinizi günlük takvime göre yapmayı alışkanlık haline getirirsiniz

Bir projeyi bir rutin haline dönüştürmek o projede ilerlemek için ihtiyacınız olan motivasyonu daima yukarıda tutmak için en iyi yöntemdir. İnsanlar alışkanlıkları olan yaratıklardır ve bir takvime sahip oldukları zaman daha iyi iş çıkarırlar. Ruh haliniz yerinde olduğu zaman bir şeyler yazmayı uygun görüyor olabilirsiniz ancak ruh halinizin daima yerinde olmasını bekleyemezsiniz. Bu nedenle basit bir içerik takvimi oluşturmalı ve günü belirli parçalara ayırarak günlük olarak rutin bir biçimde yapmanız gerekenleri yerine getirmelisiniz. Bir süre sonra birçok şeyi daha verimli bir şekilde hallettiğinizi görürsünüz. Zaman içerisinde daha fazla boş vaktinizin olur ve daha verimli olmak için yeni şeyler öğrenebilirsiniz.

Zamanınızın değerli olduğunu daha iyi anlarsınız

Bazı durumlarda ufak şeylere takılarak büyük resmi unutabilirsiniz veya bu ufak konularda çok fazla vakit kaybedebilirsiniz. Muhtemelen şeytan ayrıntıda gizlidir sözünü ilk defa benden duymayacaksınız ancak bu bir gerçektir. Bir noktaya takılı kalıp bu alanda çok vakit kaybederseniz bu durumda verimliliğinizi düşürür ve takıntılara sahip olursunuz. Zamanınızın yüzde 80’ini çok iyi sonuçlar alacağınız alanlara ve geri kalanını her şeye ayırın. Diğer taraftan hayatınızda enerjinizi tüketen insanlarla çok fazla vakit geçirmeyin. Sizi ileriye doğru yönlendirebilecek insanlarla bağlantı kurun ve onlarla vakit geçirmeye çalışın.

Bloglama ile uğraşan insanların büyük bir bölümü sevdiğiniz konularda yazdığınız sürece daha memnun edici deneyimler elde edeceğiniz konusunda hemfikirdir. Bloglama macerası sırasında öğrenebileceğiniz çok şey olduğu gibi bunları kendi hayatınıza uyarlayarak da daha mutlu olabilirsiniz.

Menü